bg
boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
girl boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame. Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
04.10.2023

Beseda s pracovníčkami Regionálneho úradu v Dolnom Kubíne

Pri príležitosti Svetového dňa srdca sa dňa 27.9.2023 v našej škole uskutočnila beseda s pracovníčkami Regionálneho úradu v Dolnom Kubíne.

Prváci absolvovali stomatohygienu - pani hygienička im skontrolovala zubné kefky a naučila ich ako správne čistiť zúbky, aby boli zdravé.

Druhákom pani hygienička porozprávala o hygiene rúk, o správnej technike ich čistenia a ako si majú udržiavať čisté ruky pri starostlivosti o domáce zvieratko. V praktickej časti si ruky umyli dezinfekčným gélom, naniesli špeciálny roztok a pod UV lampou pozorovali, kde ostali nevyčistené miesta.

Žiaci tretieho a štvrtého ročníka sa z prednášky Pyramída zdravej výživy dozvedeli veľa o tom, aké potraviny by nemali chýbať na ich tanieri a čo tam nepatrí. Pochopili, že pre ich zdravý rast a vývin je dôležité prijímať vitamíny a minerály a dozvedeli sa, aké nebezpečné pre ich srdiečko sú energetické nápoje. Besedu ukončili malým testom, v ktorom vyberali z rôznych potravín tie, ktoré by si v obchode sami kúpili.

Veríme, že ich beseda obohatila a že ich srdcia budú silné a zdravé!

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím