bg
boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
girl boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame. Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
29.03.2020

Materiály k Hejného metóde

Pre najmenších nájdete matematické pesničky a ich slovenské texty. Zároveň si pesničky môžete stiahnuť ako .mp3 v dvoch verziách, buď len samostatnú melódiu, alebo aj so spevom. Za spracovanie ďakujeme SZŠ Dotyk Ružomberok.

Oprášiť môžete aj seriál MF Dnes Matematika, ktorá baví z dielne H-matu. Obsahuje napr. predstavenie a podrobné vysvetlenie Hejného metódy pri počítaní, rozhovory s odborníkmi na tému, či učiť klasicky alebo Hejného metódou, testy, v ktorých si deti môžu zábavnou formou otestovať svoj matematický um, ale aj menej známe zaujímavosti o matematike, či rady špecialistov, ako motivovať deti nielen ku štúdiu matematiky.

Rodičom žiakov sa môže zísť Príručka pre rodičov. Zatiaľ v češtine, no pripravujeme už preklad do slovenčiny. Príručka poskytne pohľad do problematiky vyučovania matematiky. Predstaví rozdiely medzi tradičnou výučbou a novou koncepciou vyučovania matematiky, vysvetlí zásady a pojmy novej koncepcie a v neposlednom rade ponúkne praktické ukážky z vybraných prostredí.

Pre náročnejších odporúčame 25 kapitol z didaktiky matematiky od editorov: Milan Hejný, Jarmila Novotná a Naďa Stehláková.

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím