bg
boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
girl boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame. Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
01.03.2007

Nech sa nám netúlajú

1. Základné údaje:

Názov projektu: Túlame sa po škole
Číslo projektu: 63
Začiatok realizácie projektu: október 2008
Plánovaný koniec projektu: september 2009

 2. Suma použitých peňazí :

Pridelená suma / 75 000,- Sk
Suma použitých peňazí / 75 000,- Sk
Percentuálne vyjadrenie z celkovej pridelenej sumy / 100%

 3. Popis zrealizovaných aktivít

V rámci využívania moderných informačných technológií škola zakúpila a spolu so žiakmi nainštalovala 15 ks Tablet Genius MousePen. Práci s tabletovým perom sa žiaci učili a zdokonaľovali napríklad pri výtvarnej technike využívajúcej moderné informačné technológie a výsledkom bolo množstvo farebných prác k príležitosti zimných radovánok, Vianoc, príchodu jari, veľkej noci alebo dňa matiek.

Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka pracovali na príprave vlastného propagačného materiálu o Orave – Detský turistický sprievodca. Zároveň sa venovali zhotovovaniu tematicky zameraných panelov na stenu osobností Oravy. Žiaci pracovali na projekte o jazykovedcoch Oravy „Túry do literatúry“. Prostredníctvom internetu zhromaždili obrázky súvisiace so životom a tvorbou dejateľov. Súčasne vypracovali ich stručné životopisy, charakteristiku tvorby a vyhľadali citácie z ich diel o Orave a ich vzťahu k Orave. Ďalšie panely sú venované dejinám mesta Námestovo, histórii školy a faune či flóre blízkeho okolia.

Počas roka sa zrealizovalo viacero pracovných dielní pre žiakov:

V rámci pracovných dielní „Maľovanie na sklo“ si dievčatá ôsmeho ročníka a žiaci štvrtého ročníka odskúšali maľbu prírodných motívov na sklené štvorčeky a väčšina ich prác bola vystavená v priestoroch školy.

V rámci pracovnej dielne „Práca s drôtom“ chlapci ôsmeho ročníka vyrábali jednoduché šperky a dekoračné predmety, pričom inšpiráciu čerpali z internetu. Všetky vystavené výrobky boli doplnené krátkym popisom o histórii drotárstva na Slovensku.

Žiaci piateho ročníka s príležitosti MDŽ zhotovili jednoduché kytičky pre svoje mamky. Podobne žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka pripravovali darčeky ku dňu matiek, kde si precvičili svoje zručnosti pri práci s drevom, prútím, s PC a aranžovaní kvetov.

Zhotovovaniu krásnych ikeban sa venovali žiačky siedmeho a ôsmeho ročníka v pracovných dielňach nazvaných „Vianočné ikebany“ a  „Veľkonočné ikebany“.

Počas pracovných dielní „Pletenie z papiera I. a II.“ sa žiaci siedmeho ročníka učili zhotovovať jednoduché košíky z papiera.

Pracovná dielňa „Servítková technika“ bola zameraná na skrášlenie predmetov zo skla, dreva, na ozdobu kameňov alebo mušlí.

V rámci dielne „Tkanie na krosnách“ sa žiaci piateho ročníka i žiačky z krúžku „Šikovné ruky“ priučili technike tkania na krosnách.

Pracovná dielňa „Práca s hlinou na hrnčiarskom kruhu“ sa zrealizovala v skanzene v Zuberci pod vedením skúseného hrnčiarskeho majstra p. Holmu, kde si žiaci ôsmeho a deviateho ročníka odskúšali techniku výroby keramiky na hrnčiarskom kruhu na nožný pohon.

V rámci voľných aktivít žiaci uskutočnili turistický výstup na Slanej vode a zo samotvrdnúcej hliny si vymodelovali upomienkové predmety.

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím