bg
boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
girl boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame. Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
01.02.2015

Projekt "Detský jazykový pobyt"

Naša základná škola pripravuje v roku 2015 Detský jazykový pobyt. Žiakom zo sociálne slabého prostredia je umožnený pobyt zdarma. Motivačným poplatkom prispievajú ostatné deti.

Projekt je plánovaný pre 40 deti vo veku 6 -14 rokov, spolu s pedagogickým dozorom a realizačným tímom bude prítomných 50 osôb. Pobyt je plánovaný v termíne 7.5.2015 - 9.5.2015 a je organizovaný prostredníctvom dobrovoľníkov dlhodobo pracujúcich s cieľovou skupinou. Deťom sa poskytne kvalitný program, strava a ubytovanie. Nepriamo je budovaná spolupráca, pozitívny vzťah k cudzím jazykom, k prírode, športovým aktivitám a zmysluplne využitie voľného času. Počas pobytu deti absolvujú turistický výlet do okolitej prírody, relaxačný pobyt v Meander Thermal Park Oravice. Deťom bude poskytnutá výučba anglického a nemeckého jazyka netradičnými formami a metódami kvalifikovanými lektormi a pedagógmi.

Počas troch dni absolvujú rôzne aktivity, v ktorých bude zakomponovaná výučba cudzích jazykov. K dispozícii majú športovo-relaxačnú časť' areálu Chaty Oravice, kde majú zaistené ubytovanie a stravu. Pobyt bude spestrený ráznymi hrami a tvorivými dielňami, pri ktorých budú rozvíjať jemnú motoriku a fantáziu. Každý účastník si odnesie spomienkové predmety, ktoré im budú pripomínať jazykový pobyt v Oraviciach.

Celý projekt sa uskutočňuje vďaka grantu, ktorý na tento účel poskytuje Nadácia VÚB, v rámci programu "Škola nás baví" .

Trvanie projektu:  1.2.2015 - 30.9.2015

Detský jazykový pobyt bol realizovaný v termíne 7.5.2015-9.5.2015 a bol organizovaný prostredníctvom dobrovoľníkov dlhodobo pracujúcich s cieľovou skupinou. Deťom sa poskytol kvalitný program, strava a ubytovanie. Nepriamo bola budovaná spolupráca, pozitívny vzťah k cudzím jazykom, k prírode, športovým aktivitám a zmysluplné využitie voľného času.

Ubytovanie bolo zabezpečené v areáli Chaty Oravice, kde mali zaistenú aj stravu. Interiér aj exteriér chaty umožňoval realizovať rôzne aktivity, súťaže na podporu rozvoja kreativity, rôzne hry a tvorivé dielne, pri ktorých rozvíjali jemnú motoriku a fantáziu.

Počas pobytu deti absolvovali turistický výlet do okolitej prírody, spoznali krásy Juráňovej doliny, kde navštívili aj miestny salaš. Mali možnosť vidieť výrobu rôznych mliečnych produktov a oboznámili sa s chovom oviec.

Deti absolvovali relaxačný pobyt v Thermal Parku Oravice. Navštívili relaxačné bazény s liečivou vodou a taktiež zábavnú časť aquaparku.

Deťom bola poskytnutá výučba anglického a nemeckého jazyka netradičnými formami a metódami kvalifikovanými lektormi a pedagógmi. Počas troch dní absolvovali rôzne aktivity, v ktorých bola zakomponovaná výučba cudzích jazykov.

 

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím