bg
boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
girl boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame. Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
21.03.2018

Projekt eTwinning - škol. rok 2017/18

Program eTwinning sa zameriava na podporu využívania moderných informačných a komunikačných technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl.

e - je skratka pre "elektronický" a "twinning" znamená partnerstvo, družba). eTwinning nám umožňuje nájsť partnerskú školu, s ktorou môžeme realizovať inovatívne školské projekty v rámci vyučovania v bezpečnom virtuálnom prostredí (TwinSpace).  eTwinning je spoločenstvo škôl, do ktorého je zapojených vyše 450 000 učiteľov z celej Európy.

V  rámci programu eTwinning sa naši prváci zapojili do medzinárodných projektov s tematikou Veľkej noci.

Žiaci 1.A triedy sa zapojili do projektu s názvom VEĽKONOČNÝ ČAS. Spolupracovali zo školami z Poľska, Španielska, Talianska, Grécka, Rumunska, Bulharska, Turecka, Lotyšska a Ukrajiny. Projekt mal niekoľko etáp. V prvej sa prostredníctvom prezentácie predstavili. Našim kamarátom priblížili krajinu, mesto a školu, ktorú navštevujeme. V druhej etape tvorili veľkonočné pozdravy. Do každej krajiny poslali päť pozdravov, takže sa celkom „zapotili“. Potom netrpezlivo čakali, kedy príde prvá obálka. Z každej sa neskutočne tešili a s iskričkami v očiach vyberali pozdrav za pozdravom, až sa zaplnila celá nástenka. V poslednej etape sa naučili veľkonočnú pieseň v angličtine, ktorú našim partnerom v závere zaspievame. Prežili zaujímavé chvíle, pri ktorých si spríjemnili vyučovanie a hlavne  niečo nové sa naučili.

Žiaci 1.B triedy pracovali na projekte s názvom Veľkonočné karty z rôznych európskych krajín. Nadviazali spoluprácu so žiakmi z Poľska, Turecka, Rumunska, Španielska, Fínska, Rakúska, Litvy, Belgicka,  Anglicka, Malty a Bulharska. Na výtvarnej výchove  vyrobili veľkonočný pozdrav a pripojili k nemu krátke video, na ktorom bolo ich blahoželanie k Veľkej noci. Vypočuli si ako znejú blahoželania v iných jazykoch, ktoré vytvorili ich kamaráti z partnerských škôl. Spoznali aj rôzne typy písma. Naše video si môžete pozrieť aj vy.

https://www.youtube.com/watch?v=-DrA-W4nEIQ

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím