bg
boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
girl boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame. Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
12.09.2018

Projekt eTwinning -škol. rok 2018/19

V tomto školskom roku sa naša škola zapojila s triedami 3.B a 5.A do medzinárodného projektu eTWINNING, ktorý je súčasťou vzdelávacieho európskeho programu Erasmus+.

Ide o internetový portál na spoluprácu učiteľov a žiakov z celej Európy a zameriava sa na podporu využívania moderných informačných a komunikačných technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl.

Trieda 5.A spolupracovala so žiakmi zo základných škôl v Taliansku, Španielsku a Turecku. V čase od októbra do februára si naši žiaci so žiakmi v hore spomínaných krajinách vymenili vianočné pozdravy, predstavili sa navzájom formou videa a taktiež predstavili našu krajinu, mesto a školu zaujímavou prezentáciou. Opätovne prijali videá a prezentácie od žiakov z európskych krajín, čím im priblížili najmä ich školský systém a kultúru.

Trieda 3.B sa venovala najmä posielaniu pohľadníc a rôznych obrázkov na zvolenú tému projektu. Pre deti bola táto aktivita nová, veľmi zaujímavá a zakaždým sa tešili na odpovede žiakov z Grécka , Španielska, Talianska, Poľska a Portugalska.

V rámci tohto projektu sa naši žiaci dozvedeli veľa nového o ďalších európskych krajinách, ich zvykoch, Vianociach a mnoho zaujímavého. Niektorí sú v neustálom kontakte a stále spolu komunikujú, či už výmenou listov alebo cez sociálne siete.

V tomto projekte žiaci komunikovali výlučne v anglickom jazyku. Žiaci dostali priestor na kreativitu, čoho výsledkom sú skvelé prezentácie a práce. Samozrejme, že pri ich vytváraní zažili veľa úsmevných a zábavných situácií, na ktoré len tak rýchlo nezabudnú.

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím