bg
boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
girl boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame. Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
25.11.2021

Svetový deň detí UNICEF – právo na vzdelanie

UNICEF, celosvetová organizácia, ktorá sa zameriava na dlhodobú a systematickú pomoc deťom, vyhlásila 20. november za Svetový deň detí., Je to deň, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Pri tejto príležitosti sme v piatok 19. novembra odštartovali program Škola priateľská k deťom 2021/2022, v rámci ktorého sme deťom pripomenuli ich práva s dôrazom na právo na vzdelanie.

Chodiť do školy, naučiť sa čítať, písať a počítať je pre nás úplnou samozrejmosťou. V niektorých krajinách je to však ešte stále nesplniteľný sen. Až 264 miliónov detí a adolescentov nemá prístup k vzdelávaniu, a preto je priam nevyhnutné poukazovať na celosvetovú nerovnosť v poskytovaní vzdelávania.  Do problematiky sme žiakov uviedli prostredníctvom prezentácie a krátkych filmov, pri ktorých si mohli uvedomiť, že vzdelanie dáva nádej na kvalitný život a budúcnosť všetkým deťom. 

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím