bg
boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
girl boy
Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame. Rastiemie. Učíme sa. Športujeme. Vyhrávame.
03.11.2023

Základná škola Komenského súčasťou medzinárodnej siete škôl OECD Schools+

Schools+ je projekt, ktorý prináša OECD a jeho cieľom je spoločná tvorba medzinárodnej platformy a siete inovatívnych škôl, ktoré medzi sebou zdieľajú dobrú prax aplikovateľnú v medzinárodnom meradle. Do projektu sú zapojené aj dve základné školy, ktoré reprezentujú Slovenskú republiku na tejto svetovej platforme – ZŠ Komenského Námestovo a ZŠ s MŠ Gaštanova v Žiline. Slovenskú účasť v rámci tejto platformy pre zlepšovanie kvality výučby a zdieľanie praxe zastrešuje Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu, a to konkrétne Inštitút vzdelávacej politiky v spolupráci s ministerstvom zahraničných vecí a jej trvalej delegácie Slovenskej republiky pri OECD. 

 

V rámci projektu sa naša škola bude zúčastňovať tzv. Learning Circles stretnutí, vďaka ktorým bude mať možnosť získať a pripomienkovať najnovší svetový výskum z oblasti podpory interaktivity a zlepšovania kvality výučby.


Ciele projektu:

  • Vytvoriť  celosvetovú sieť úspešných inovatívnych škôl pre zdieľanie dobrej praxe.
  • Podporiť rozširovanie inovácií v edukácii.
  • Vytvoriť odporúčania pre zmeny vo vzdelávacích politikách jednotlivých štátov so zacielením na výskum a pedagogickú prax.

- Viesť globálnu diskusiu o vzdelávaní. 

Informácie o projekte nájdete tu.

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím